reklame
Menu
Operativ uteleder Frode Kampen sier ved 23-tiden at ting har roet seg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Stort ungdomsbråk på Snarøya i Bærum

Flere personer er blitt ranet og det er meldt om skudd mot en bil etter en ungdomsfest på Snarøya i Bærum.

Av NTB | 12.09.2020 23:53:00

Kriminalitet og rettsvesen: – Det har vært tre forskjellige personran. Flere ungdommer tok kontakt med folk i et bolighus og var veldig redde. De mente det var blitt skutt mot en bil ved Rolvstangen. Det er skader på den aktuelle bilen, men vi er usikre på om skadene kommer fra et skytevåpen, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han understreker at det heller ikke kan utelukkes, men skytingen er ikke bekreftet. Politiet bevæpnet seg etter å ha fått meldingen.

I tillegg er en jente blitt fratatt telefon og airpods. En ungdom ble fraranet sko, jakke og telefon og politiet fikk beskrivelse av en mistenkt, og stanset alle busser fra Snarøya i håp om å pågripe den mistenkte, men raneren slapp unna.

– Ved 23-tiden er det operative arbeidet på stedet unnagjort, og sakene overlates til etterforskere, forteller operativ uteleder Frode Kampen.

– En patrulje har meldt inn at arrangementet på stedet er noe som har spredd seg på sosiale medier, sier Pedersen.

Det skal ha vært mellom 200 og 300 ungdommer som var samlet på stedet. Det er ikke meldt om noen skadde. Ifølge politiet dreiser det seg om ungdommer fra 13–14-årsalderen og opp til 18–19 år.

Ved Vahl skole på Grønland i Oslo ble det om et slagsmål mellom ti personer, som skal ha ankommet stedet samlet i biler.

Da politiet kom til stedet rundt klokka 21.30 var festen på Halden brygge ytterst på Snarøya tilsynelatende i ferd med å avslutte, og mange var på vei inn mot Oslo. Det ble meldt om slåssing og skadeverk mot biler og bolighus.

Også andre steder i Oslo har det vært bråk lørdag kveld. Tidligere på kvelden var det også flere meldinger om ungdommer som slåss på Holmen i Asker. Der stakk de fleste ungdommene fra stedet da politiet kom.

(©NTB)

Flere nyheter: