reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
En feil i Tegneby transformatorstasjon (bildet) kan være årsaken til at 68.000 husstander mellom Sarpsborg og Ski ble rammet av et stort strømbrudd tirsdag morgen. Foto: Nyhetstips.no / NTB

Stort strømbrudd i Østfold og Akershus

68.000 husstander mellom Sarpsborg og Ski er rammet av et stort strømbrudd tirsdag morgen, opplyser nettleverandøren Elvia til VG.

Av NTB | 13.10.2020 08:38:03

Økonomi og næringsliv: Kommunikasjonssjef Morten Schau i Elvia sier til NTB at feilen kan ligge i Tegneby transformatorstasjon som Statnett operer ved Son. Alle husstander mellom Ski og Sarpsborg mistet strømmen tirsdag morgen.

– Alle på denne strekningen er berørt av utfallet. På det meste var 68.000 husstander uten strøm. Nå faser vi kundene gradvis inn igjen og nå er antallet uten strøm 52.000, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Elvia til NTB klokka 7.45.

Klokka 8.20 var strømmen på vei tilbake i hele distriktet og bare 7.237 husstander i Indre Østfold og Lillestrøm var fremdeles strømløse. Gradvis ble flere koblet tilbake.

Kunder som er berørt av det massive strømutfallet vil få informasjon via SMS.

Bane Nor opplyser til NTB at også togtrafikken er berørt av strømutfallet. Det er lavere spenning i strømanlegget deres og togene må kjøre saktere på strekningen, noe som vil medføre forsinkelser.

Tegneby transformatorstasjon er ifølge Statnett sentral for både for forsyning av østlandsområdet og utveksling mot Sverige. Stasjonen er gammel og preget av hyppige feil. Statnett har i høst startet en prosess for å bygge en ny stasjon.

(©NTB)

Flere nyheter: