Menu
Hjelpemannskaper i aksjon ved Gaustatoppen der det gikk et større skred lørdag ettermiddag. Foto: Telemark Røde Kors Hjelpekorps / NTB

Stort snøskred ved Gaustatoppen – politiet ønsker informasjon om noen er savnet i området

Politiet ønsker opplysninger om noen er savnet i området der det lørdag gikk et større skred ved Gaustatoppen. Så langt er det ikke gjort funn i skredområdet.

Av NTB | 08.05.2021 18:09:52

Ulykker og naturkatastrofer: Det gikk et større snøskred ved Gaustatoppen lørdag ettermiddag. Det ble meldt om at det var sett skispor inn i skredområdet, men at man ikke vet om skisporene er nye eller gamle.

– Politiet har vært i kontakt med tre personer som har vært i området der skred har vært utløst. Disse er i god behold og har ikke vært tatt av skred, opplyser Sørøst politidistrikt i 16-tiden, snaue to timer etter meldingen om skredet.

Ved 17.30-tiden opplyser politiet at de ønsker informasjon dersom noen er savnet i området. På det tidspunktet fikk NTB opplyst at det blir gjort en vurdering på hvorvidt søket skal fortsette.

Så langt er det gjort søk både med helikopter og med hund. Hundene har konsentrert seg om det nedre området, men det er ikke gjort markeringer. Det er heller ikke mottatt signaler fra skredsøkere.

Ifølge politiets operasjonsleder, Jan Kristian Johnsrud, er det fortsatt farlig å søke i området på grunn av skredfaren. Skredet det søkes i, er rundt 50 meter bredt og cirka 250 meter langt.

I tillegg til politi er også mannskaper fra Røde Kors og flere Hjelpekorps, samt Telemark Røde Kors Skredgruppe på stedet.

Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge har skredet gått på østsiden. Det er stor fare for nye skred, noe redningsressursene må ta hensyn til.

– Vi fikk melding fra politiet basert på en veldig usikker melding fra en som observerte rasområdet fra cirka ti kilometer unna, opplyser redningsleder Siv Namork ved HRS til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: