Menu
Folk med munnbind på gata i Gelsenkirchen. Det er det siste døgnet registrert 6.638 nye koronatilfeller i Tyskland, det høyeste antallet på et døgn siden pandemien brøt ut. Foto: Martin Meissner / AP / NTB

Største antall nye smittede i Tyskland siden pandemien brøt ut

Det ble registrert 6.638 nye smittetilfeller i Tyskland det siste døgnet. Det er det høyeste antallet på et døgn siden pandemien brøt ut.

Av NTB | 15.10.2020 05:22:59

Medisin og helse: Den store økningen kommer like etter at Angela Merkels regjering og styresmaktene i Tysklands 16 delstater ble enige om å innføre strengere tiltak i hardt koronarammede områder.

Den forrige toppnoteringen for nye tilfeller på et døgn er fra 28. mars, da det ble registrert 6.294 tilfeller, ifølge statistikk fra Robert Koch-instituttet (RBI).

I dag tester tyske myndigheter langt flere enn hva de gjorde for et halvt år siden, men økningen er bekymringsfull ettersom det torsdag ble registrert om lag 1.500 flere nye tilfeller enn dagen før.

Tyskland har siden midten av august gjennomført mellom 1,1-1,2 millioner tester per uke, og siden da har antall positive tester økt markant, fra 0,74 prosent i slutten av august til 2,48 prosent i uka fra 5.–11. oktober.

De nye smitteverntiltakene innebærer blant annet at alle som har vært i høyrisikoområder med mye smitte, må sitte i karantene i ti dager. Alternativt kan de testes for viruset tidligst fem dager etter innreise i Tyskland, og hvis testen er negativ, kan de avslutte karantenen.

Minst 341.223 personer har testet positivt for koronaviruset i Tyskland siden pandemien brøt ut. Antall koronarelaterte dødsfall lå torsdag på 9.710, noe som er 33 flere enn dagen før.

I områder der antallet koronatilfeller nå overskrider 50 per 100.000 innbyggere over sju dager, blir grensen på ti personer offentlig og ti personer fra to husstander privat. En rekke tyske storbyer, blant dem Berlin, Köln, Düsseldorf, Frankfurt og München, har hatt flere enn 50 smittede per 100.000 innbyggere de siste dagene.

Munnbind har allerede vært påbudt på kollektivtransport og i butikker i hele Tyskland siden april.

De siste ukene har RBI fått stadig flere rapporter fra laboratorier som analyserer prøvene, om at de er i ferd med å sprenge kapasiteten.

Skjerpelsen av smittevernet innebærer at det også blir påbud om bruk av munnbind på offentlige steder i områder der antall smittetilfeller overstiger 35 per 100.000 innbyggere i løpet av de sju siste dagene. I tillegg skal maks 25 personer kunne samles på offentlig sted, mens grensen under private sammenkomster er 15. Utesteder må dessuten stenge tidligere.

(©NTB)

Flere nyheter: