Menu
Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB

Størst nedgang i ledighet på Haugalandet

Haugesund har den største ledigheten på Haugalandet. Her er det en arbeidsledighet på 3,9 prosent. Samtidig har kommunene Haugesund, Karmøy og Tysvær den største reduksjonen i helt ledige i fylket.

Av Egil M Solberg | 30.04.2021 10:15:22

Arbeidsledighet: 15 842 personer er registrert som arbeidssøkere i Rogaland ved utgangen av april. Det er over 900 færre sammenlignet med mars. Samtidig ble det utlyst 4 900 nye stillinger.

– En svært positiv utvikling, kommenterer Merethe P. Haftorsen, direktør i NAV Rogaland.

Gjennom hele april har arbeidsledigheten i Rogaland beveget seg sakte men sikkert nedover. Størst er nedgangen blant de helt ledige.

8 715 personer er helt uten jobb. Dette tilsvarer 3,4 prosent av arbeidsstyrken og er 845 personer færre enn i mars. På landsbasis er andelen helt ledige 4,0 prosent av arbeidstyrken.

– I Rogaland har vi hatt en krevende vinter hvor strenge koronarestiksjoner rammet mange arbeidstakere og arbeidsgivere hardt. Utviklingen de siste ukene har gått i riktig retning, og nå ser vi en klar tendens til at ledigheten er på vei nedover. Forsetter vi med lave smittetall utover våren og sommeren, forventer vi at ledigheten vil fortsetter å synke ytterligere, sier Merethe P. Haftorsen.

Haugesund har den største ledigheten på Haugalandet. Her er det en arbeidsledighet på 3,9 prosent. Samtidig har kommunene Haugesund, Karmøy og Tysvær den største reduksjonen i helt ledige i fylket den siste måneden.

Flere nyheter: