Menu
Sandvolleyballstjernene Anders Mol og Christian Sørum hadde grunn til å smile bredt i EM-kvartfinalen mot Tyskland i München. Foto: Lise Åserud / NTB

Storspill sendte Mol/Sørum til semifinale – ubeseiret i 30 strake EM-kamper

Anders Mol og Christian Sørum er to kamper unna en femte EM-tittel på rappen i sandvolleyball. Lørdag danket de ut Tysklands medaljehåp i München.

Av NTB | 20.08.2022 16:10:47

Sport: De norske stjernene hadde full kontroll mot Nils Ehlers og Clemens Wickler. Utslagskampen ble vunnet med suverene 21-15, 21-14.

– Tungt, men sykt deilig, sa Mol til NTB etterpå.

Søndag spiller han og lagkompisen semifinale og får et nytt møte med svenskene David Åhman/Jonathan Hellvig. Onsdag ble det norsk seier i strake sett.

Mol og Sørum har ikke gått på et tap i EM siden kvartfinaleexiten i 2017. Rekken som ubeseiret er nå oppe i 30 kamper.

– Det er helt vilt. Hvis du tar statistikker fra lagidrett hvor du må vinne hver kamp, så er det ganske usannsynlig at det skal skje, sa trener og pappa Kåre Mol.

På tribunene fikk vertsduoen enorm oppbakking foran Münchens museum for antikviteter på Königsplatz. Men de greide ikke heie fram tysk suksess. Mol og Sørum var for gode og rutinerte.

– Vi synes det er moro å spille, særlig i mesterskap med mye folk. Når vi spiller foran tribuner som dette, er det bare ekstremt gøy, sa Sørum til NTB.

Men som vanlig var Mol/Sørum for seige i sluttfasen og kontrollerte inn en klar seier.

Lørdagens oppgjør var det første mellom lagene, men Mol og Sørum kjenner godt til Wickler. Han var med på å slå dem ut i VM-semifinalen i 2019.

– Vi har kjempet oss hit og blir bedre for hver kamp, sa Sørum.

Mol og Sørum er tittelholdere i alle de store mesterskapene i sandvolleyball (OL, VM og EM). Tidligere i sommer ble de verdensmestere for første gang.

Det ble kjapt norsk 7-2-ledelse. Ehlers og Wickler var aldri i tet gjennom kampen. Andresettet ble mer jevnspilt, og Norge tok timeout da tyskerne reduserte fra 5-10 til 9-10.

Nordmennene har hittil vunnet samtlige fire EM-kamper i strake sett. Mol slet nylig med halsbetennelse, men har kommet seg etter en røff start på München-mesterskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: