reklame for Sheiken Bowling
Menu
Henrik Kristoffersen leverte en omgang med en del kostbare feil i Adelboden lørdag. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB

Storslalåm: Odermatt leder – tre nordmenn i finalen

Verdenscupleder Marco Odermatt er i ledelsen etter 1. omgang i storslalåmen på hjemmebane i sveitsiske Adelboden. Henrik Kristoffersen havnet langt bak.

Av NTB | 08.01.2022 12:03:23

Sport: Sveitseren leverte en nærmest feilfri omgang. Flere av hans utfordrere, som Kristoffersen, fikk derimot problemer.

Alexis Pinturault, som var først utfor i løypa, holder annenplassen, men har 0,31 sekunder opp til Odermatt

Henrik Kristoffersen var foran sveitseren på toppen, men gjorde en stor feil midtveis, tapte mye og var 1,84 bak i mål. Verdenscuplederen kjørte forrykende i henget i den krevende storslalåmløypa. Kristoffersen holder åttendeplassen.

– Etter en feil midtveis dabbet tempoet av, og det røynet på nedover. Det røk mye tid, sa Kristoffersen til NRK.

Lucas Braathen tok det forsiktig i åpningen, men tapte ikke særlig nedover. Like før målhenget stoppet han bare opp og skled ned henget hvor han skadet kneet i fjor.

– Jeg stoppet rett og slett opp. Det var første gang siden kneskaden at jeg faktisk kjente litt til ustabilitet. Jeg må innrømme at det har vært en tøff dag med tanke på å kjøre utfor henget her. Jeg forsøkte å lære av Aksel (Lund Svindal) og ta en seksjon av gangen, men klarte det ikke helt. Jeg har et OL og flere verdenscuprenn igjen, forklarte Braathen til NRK.

Fabian Wilkens Solheim kjørte på et sent startnummer ned til 13.-plassen og var 2,67 bak. lederen.

Leif Kristian Nestvold-Haugen endte hele 4,38 bak Odermatt. Det spøkte lenge for en annenomgang for alpinisten fra Lommedalen, men han endte på 29.-plass og han starter som nummer to i finalen.

Rasmus Windingstad kjørte fort på toppen, men fikk problemer omtrent på samme sted som Kristoffersen og endte 4,97 sekunder bak. Det ble 35.-plass til slutt.

Timon Haugan og Alexander Steen Olsen kjørte ut.

(©NTB)

Flere nyheter: