Menu
Henrik Kristoffersen. Foto: Gabriele Facciotti / AP / NTB scanpix

Storslalåm: Kristoffersen kjørte seg opp på pallen i Adelborden

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 9. til delt tredjeplass i lørdagens storslalåmrenn i Adelboden. Slovenske Zan Kranjec vant.

Av NTB | 11.01.2020 14:54:55

Sport: Luca De Aliprandini ledet etter første omgang og var på god vei mot seier da italieneren kom på innerski og gikk i bakken i slutten av løypa. Dermed ble det pallplass på Henrik Kristoffersen som hadde levert en god finaleomgang.

Kristoffersen lå på 9.-plass etter første omgang og hadde 0,45 sekunder opp til teten da han satte utfor i finaleomgangen. Da Rælingen-gutten kom i mål lå han likt med franske Victor Muffat-Jeandet på tiden 2.28,54.

Den tiden førte den fransk-norske duoen til en delt tredjeplass, 0,64 sekund bak slovenske Zan Kranjec. Filip Zubcic fra Kroatia ble nummer to, 0.29 bak.

Lucas Braathen, som var beste nordmann etter første omgang, fikk det ikke til å klaffe i annen omgang og falt fra 8. til 13.-plass. 19-åringen endte 1,44 bak Kranjec.

Aleksander Aamodt Kilde fortsetter å imponere i storslalåm. 27-åringen plukket nye verdifulle poeng i jakten på sammenlagtkula etter å ha kjørt seg opp fra 16. til 5.-plass, 0,66 bak. Det var kun to hundredeler opp til pallplass.

– Det er helt sprøtt, jeg skjønner ikke helt hva som skjer, sa Kilde til NTB etter rennet.

– Utstyret fungerer, det funker bra og jeg har overskudd når jeg kjører. Jeg er kun 2/100 sekund fra pallen, noe som er litt surt. Men jeg er ikke misfornøyd, det er utrolig gøy.

Også Fabian Wilkens Solheim leverte til mer enn godkjent og kjørte seg fra 17. til 9.-plass. 23-åringen endte til slutt 1,19 sekund.

Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut i første omgang, mens verken Atle Lie McGrath og Marcus Monsen kvalifiserte seg for finaleomgangen.

(©NTB)

Flere nyheter: