Menu
Lucas Braathen imponerer i Kranjska Gora. Foto: Giovanni Pizzato / AP / NTB

Storslalåm: Braathen nær teten i Slovenia

Lucas Braathen er kun 1/100 sekund bak Alexis Pinturault før finaleomgangen i lørdagens storslalåmrenn i Kranjska Gora. I nærheten er også Henrik Kristoffersen.

Av NTB | 12.03.2022 10:25:13

Sport: Bærum-alpinisten kjemper om sin tredje verdenscupseier i karrieren og den andre for sesongen. Lørdag kjørte han en strålende første omgang og var svært nær å innta lederrollen.

Det gjorde Braathen fra startnummer 16.

Han er ikke Norges eneste vinnerkandidat i rennet. Kristoffersen er også i tetsjiktet og har 28 hundredeler opp til Pinturault. Det holder til en femteplass.

Tidligere i vinter vant Kristoffersen storslalåmen i Alta Badia. Han står med tre verdenscupseirer denne sesongen og har 26 totalt på CV-en.

Pinturault har hatt en usedvanlig stri sesong, men er nå i posisjon til å ta sin første triumf på snaut ett år. Franskmannen med norske aner har 34 ganger stått på toppen av pallen i verdenscupen.

I midtuken overrasket Atle Lie McGrath ved å vinne slalåmrennet i Flachau. Tre dager senere er han 1,48 sekunder bak teten og ligger på 17.-plass. Fire hakk bak følger Fabian Wilkens Solheim (+2,06).

Timon Haugan stoppet på den sure 31.-plassen og endte akkurat utenfor feltet som tok seg til finaleomgangen. Heller ikke Leif Kristian Nestvold-Haugen klarte å gå videre og ble nummer 35. En utkjøring ga tidlig exit for Rasmus Windingstad.

(©NTB)