reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Vidar Örn Kjartansson slik vi var vant til å se ham i Vålerenga-drakta: Jublende for ett av 25 seriemål i 2014-sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Storscoreren Kjartansson klar for VIF-comeback

Den tidligere toppscoreren Vidar Örn Kjartansson (30) er klar for en ny periode i Vålerenga. Spissen har skrevet kontrakt ut 2023-sesongen.

Av NTB | 28.08.2020 12:08:00

Sport: Kjartansson landet på Gardermoen like etter midnatt natt til fredag, og ble presentert på en pressekonferanse fredag ettermiddag. Han har vært på en liten rundreise i fotballens verden siden han forlot Vålerenga som suveren toppscorer med 25 mål i 2014.

Ferden gikk først til Kina, før et lite opphold i Malmö i 2016. Deretter ventet israelske Maccabi Tel Aviv og russiske Rostov. Fra sistnevnte klubb er islendingen blitt lånt ut til Hammarby, russiske Rubin Kazan og tyrkiske Malatyaspor.

Spissen puttet jevnt og trutt med mål fram til overgangen til russisk fotball. Der ble det ingen mål på åtte kamper for Rostov, og også i utlånsklubbene har Kjartansson vært kald foran mål.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har uansett forhåpninger om at islendingen skal komme opp mot 2014-nivået igjen. Da ble han toppscorer i eliteserien med sine 25 mål på 29 kamper.

At han er en populær mann i Oslo-klubben er det liten tvil om. Flere Vålerenga-support hadde tatt turen til Gardermoen for å ta ham imot natt til fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: