Menu
Forsvarer Øystein Storrvik sier at de foreløpig ikke har vurdert om det vil bli aktuelt å søke om prøveløslatelse senere. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Storrvik: Har ikke tatt stilling til senere søknader om prøveløslatelse

Anders Behring Breiviks forsvarer sier at klienten hans er realistisk rundt mulighetene for å slippe ut på prøve. De har ikke tatt stilling til nye runder.

Av NTB | 20.01.2022 13:07:52

kriminalitet og rettsvesen: – Han er realistisk rundt sin situasjon. Jeg har ikke gitt ham noen urealistiske forhåpninger, men jeg har argumentert overfor retten, så får retten vurdere, sier Breiviks forsvarer Øystein Storrvik til NTB.

Fredag ble behandlingen i Telemark tingrett av Anders Behring Breiviks søknad om prøveløslatelse avsluttet. Dommen er ventet tidligst i slutten av neste uke, men dommer Dag Bjørvik sa at det også kan gå to-tre uker før dommen foreligger.

Storrvik sier at han foreløpig ikke har snakket med Breivik om mulighetene for å anke. Breivik har også muligheten til å søke om ny prøveløslatelse senere, men Storrvik sier at de foreløpig ikke har vurdert hvorvidt det kan bli aktuelt.

– Jeg har vært helt bevisst på å fokusere på denne ene saken etter ti år. Jeg har ikke diskutert at det skal være noe repeterende, selv om loven åpner for det. Det får vi diskutere etter hvert, sier Storrvik.

Flere nyheter: