Menu
Hjelpemannskaper i aksjon ved Gaustatoppen der det gikk et større skred lørdag ettermiddag. Foto: Telemark Røde Kors Hjelpekorps / NTB

Større snøskred ved Gaustatoppen

Det gikk et større snøskred ved Gaustatoppen lørdag ettermiddag. Politiet har kommet i kontakt med tre personer i området som ikke ble tatt av snømassene.

Av NTB | 08.05.2021 16:25:02

Ulykker og naturkatastrofer: – Politiet har vært i kontakt med tre personer som har vært i området der skred har vært utløst. Disse er i god behold og har ikke vært tatt av skred, opplyser Sørøst politidistrikt i 16-tiden, snaue to timer etter meldingen om skredet.

Det ble meldt om at det var sett skispor inn i skredområdet, men at man ikke vet om skisporene er nye eller gamle.

Både et ambulansehelikopter og et redningshelikopter startet opp søk i skredområdet. Det er ikke mottatt signaler fra skredsøker så langt i søket. Også lavinehunder er satt inn i søket.

I tillegg er også mannskaper fra Røde Kors og flere Hjelpekorps, samt Telemark Røde Kors Skredgruppe er på stedet. Skredet det søkes i er rundt 50 meter bredt og cirka 250 meter langt.

– Vi fikk melding om et mindre skred først. Senere fikk vi melding om at det hadde gått et stort skred, men det er fremdeles usikkert, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til VG.

Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge har skredet gått på østsiden. Det er stor fare for nye skred, noe redningsressursene må ta hensyn til.

– Vi fikk melding fra politiet basert på en veldig usikker melding fra en som observerte rasområdet fra cirka ti kilometer unna, opplyser redningsleder Siv Namork ved HRS til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: