Menu
Bildet viser et konsept for hengebru på flytende fundament som er aktuelt for flere fjordkryssinger - Ferjefri E39 Illustrasjon: Baezeni /SVV

Stormøte om veieprosjektene

Fredag 29. mars samles alle gode krefter i Tysværtunet i Aksdal for å diskutere fremdrift for ferjefri E39 mellom Stavanger og Bergen, samt E134 til Oslo.

Av Egil M Solberg | 24.03.2019 18:30:31

Veikonferansen: Arrangementet har fått tittelen «Det nye Vestlandet» og arrangeres av Haugaland Vekst.

Her skal Vestlandet samles for å sikre fremdriften av de viktige veiprosjektene E39 med Rogfast og Hordfast og en ny og forbedret E134 mellom vest og øst.

En moderne 4-felts ferjefri E-39 mellom Bergen og Stavanger, og en E-134 med ny og sikrere fjellovergang og langt kortere reisetid mellom Haugesund og Oslo vil på mange måter bli en revolusjon, og skape et sammenhengende arbeidsmarked mellom Bergen og Stavanger, heter det i en pressemelding.

Mens det i dag tar 4 timer og 30 minutter å kjøre mellom Bergen og Stavanger, vil det med en ferjefri løsning bare ta to timer.

Regjeringen er i full gang med å utarbeide ny Nasjonal transportplan (NTP), og kampen om prioriteringer og statlige midler blir ikke mindre enn før, heter det i meldingen.

Flere nyheter: