Menu
Denne villblomsten er kun funnet i Silver Peak Range i det vestlige Nevada. Den er oppført på listen over truede arter i USA. Illustrasjonsfoto: AP / NTB

Stormøte om naturødeleggelse er i gang

Et omfattende FN-møte om beskyttelse av jordas økosystemer begynte mandag. – Vi må handle dette tiåret, understreker FN-toppen Elizabeth Maruma Mrema.

Av NTB | 11.10.2021 14:37:49

Vær: 195 land samt EU deltar på møtet for landene som har undertegnet konvensjonen om biologisk mangfold (CBD).

Samtalene foregår i denne omgang som en videokonferanse. På dagsordenen står nye tiltak og målsettinger for å bremse ødeleggelsen av jordas økosystemer.

– Noe framskritt og suksess har det vært. Men ikke de gjennombruddene som trengs for å stanse det pågående tapet av biologisk mangfold blant jordas dyr og planter, sa Maruma Mrema, som leder CBDs sekretariat, under åpningen mandag.

– Vi må handle dette tiåret og stanse og reversere tapet av biologisk mangfold, la hun til.

Samtalene denne uken fortsettes når landene samles igjen til et fysisk møte i april neste år. Da er håpet å bli enige om en forpliktende avtale om beskyttelse av naturen.

Men arbeidet vil trolig bli utfordrende. Forskere har tidligere advart om at en masseutryddelse av arter allerede er i gang. Blant årsakene er tap av leveområder, avskoging og klimaendringene.

(©NTB)

Flere nyheter: