Menu
Bølger slår mot land ved Alnes på Godøy i Møre og Romsdal. Lørdag ventes kraftig vind på Vestlandet. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Storm og regn i vente

En ny storm med kraftig vind er på vei til Vestlandet. Meteorologene melder også om mye nedbør i hele Sør-Norge. På Østlandet kan det føre til glatte veier.

Av NTB | 10.01.2020 13:24:41

Vær: Natt til lørdag blir det på ny storm på Vestlandet. Vinden minker utover lørdag ettermiddag, men før den tid ventes mellom liten og sterk storm, ifølge meteorologene.

Årsaken er et kraftig lavtrykk ved Island som kommer inn i Norskehavet. Dette gir kraftig vind og store nedbørsmengder, opplyser vakthavende meteorolog Camilla Albertsen hos StormGeo til Bergens Tidende.

Lokalt kan det komme 50–70 millimeter i løpet av tolv timer, og meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

I Sogn og Fjordane og på Sunnmøre ventes kraftig vind fra natt til lørdag til lørdag formiddag. Utsatte steder kan vindkastene komme opp i 30 til 35 meter per sekund, varsles det.

Det blir også nedbør for mesteparten av Sør-Norge, noe som kan føre til underkjølt regn og glatte veier på Østlandet. Meteorologene oppfordrer folk til å være forsiktige når de skal ut, enten til fots eller i bil.

I Vestland og Rogaland er det sendt ut jordskredfare. Relativt høye temperaturer og mye vind kan føre til ekstra snøsmelting.

I Trøndelag og Nord-Norge har det vært kraftig vind de siste dagene, og meteorologene sendte torsdag ut oransje farevarsel for Troms og Vest-Finnmark. Vinden har nå minket, men vindkastene kom opp i 36,9 meter per sekund i Myken i Nordland og 35 meter per sekund i lavlandet i Troms og Finnmark.

Det er ventet sterk kuling langs kysten av Vestlandet allerede fredag ettermiddag. Vinder tiltar i løpet av kvelden, og natt til lørdag er det ventet full storm fra Fedje til Måløy.

Det er dessuten betydelig eller stor snøskredfare en rekke steder i Vest-Norge og betydelig snøskredfare flere steder i Nordland.

(©NTB)

Flere nyheter: