Menu
Color Line har innstilt avganger mellom Larvik og Hirtshals på grunn av storm i Skagerrak. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Storm i Skagerrak stanser Color Line

En kraftig storm på vei mot Danmark skaper trøbbel for Color Line-ferja. Flere avganger til og fra Larvik er innstilt.

Av NTB | 12.03.2020 08:31:35

Fritid: Color Line melder torsdag at både avgangen fra Larvik til Hirtshals klokken 08.00 og tilbaketuren fra Danmark, som skulle ha startet 12.45 og vært i Larvik 16.30, er innstilt, skriver Østlands-Posten.

Bakgrunnen er at det er ventet kraftig vind i Skagerrak i dag, med vindstyrke opp imot 20 meter per sekund. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel.

Avgangene mellom Sandefjord og Strømstad går som normalt, ifølge ferjeselskapets hjemmeside. Dette gjelder også Fjordline.

Ifølge meteorolog Magnus Ovhed er et Danmark som får den verste støyten, men enkelte kystområder kan få en del vind.

– I Norge kan det bli sterk kuling langs kysten av Agder, og ellers noen små lavtrykk som kan gi opp mot sterk kuling i Nordland og Møre og Romsdal utover dagen, sier han til NTB.

Det kan også bli en del bygevær over store deler av landet. I Nord-Norge kommer dette som snøbyger.

– Det er varsel for storm og vindkast i orkans styrke for deler av den jyske vestkysten, samt kysten av Skagerrak, Kattegat og ved Bornholm, opplyser det danske meteorologiske instituttet DMI torsdag morgen.

DMI har gitt stormen navnet Laura.

(©NTB)

Flere nyheter: