Menu
Nora Mørk og Vipers slo serieleder Storhamar 33-27 og overtok tabelltoppen. Foto: Nikola Krstic / NTB

Storhamar ydmyket igjen av Vipers – lederskifte i eliteserien

Storhamar ankom Kristiansand som serieleder, men måtte returnere med 27-33-tap. Dermed overtok Vipers også tabelltoppen i kvinnenes eliteserie i håndball.

Av NTB | 03.11.2021 21:07:46

Sport: Storhamar tapte i forrige uke semifinalen i NM med 15 mål for Vipers, men noe særlig håp om revansj eller spenning om utfallet var det aldri. Vipers avgjorde kampen med en solid 1. omgang da gjestene ble påført sitt første poengtap i eliteserien, etter å ha startet med åtte strake seirer.

I forrige uke var Storhamar det beste laget fra start, denne gangen kom de tidlig bakpå med 2-6. Laget skjerpet seg og koblet seg på kampen igjen ved å redusere til 5-6. Bakerst hos Vipers var Katrine Lunde vanskelig å overliste, og hjemmelaget dro fra til 10-5. Ved pause sto det 17-10.

Kenneth Gabrielsens utvalgte klarte aldri å komme à jour.

Nora Mørk var god mot Krim Ljubljana da Vipers snudde til seier i 2. omgang etter å ha ligget under med ni mål. Onsdag stoppet landslagsprofilen på fem mål. Ved siden av Lunde var det Vilde Kaurin Jonasson som ble kampens profil med seks mål.

– I dag var jeg servitør, men scoret når det trengtes, la hun til.

For Storhamar var Maja Jakobsen den mestscorende med seks mål.

Lagene fulgte hverandre fram til 8-8 før hjemmelaget dro fra til 15-11 ved pause. Bergenslaget yppet seg i 2. omgang og gjorde kampen spennende igjen, men Sola skjerpet seg og rykket ifra til 28-25.

Landslagsvingen stoppet på fem mål og ble sitt lags toppscorer. Sola har som Storhamar åtte seirer og ett tap, mens Vipers topper med åtte seirer og en uavgjort.

Romerike Ravens vant 27-25 borte mot Flint Tønsberg og klatret forbi motstanderen i bunnstriden. Sammen med poengløse Follo ligger begge likevel på nedrykksplass etter ni runder.

– Det er er på tabelltoppen vi burde vært fra start. Nå er det november, og endelig er det tabelltopp. Jeg synes vi scoret mange mål, og vi holdt dem nede på ti mål i 1. omgang. Jeg føler vi hadde kontroll, men vi må bli mer stabile. Toppnivået vårt er bra, men bunnivået vårt holder bare eliteserienivå, sa Mørk til TV 2.

Sola med Camilla Herrem i spissen vant som favoritt mot Fana og er på tredjeplass med samme poengsum som Storhamar, ett poeng bak Vipers.

(©NTB)

Flere nyheter: