Menu
Patrick Thoresen (t.h.) og Storhamar er klare favoritter til å avansere fra NM-semifinalen mot Stjernen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Storhamar nær NM-finale etter storseier

Storhamar feide over Stjernen på hjemmeis og vant 5-0 i den fjerde semifinalekampen i NM-sluttspillet i ishockey. Dermed leder de 3-1 i best av sju-serien.

Av NTB | 06.04.2022 21:19:31

Sport: Patrick Thoresen, Jacob Noer (2), Lane Scheidl, Patrick Elvsveen og scoret målene for Hamar-laget i en kamp som ble avgjort i midtperioden.

Da kjørte vertene over Stjernen, og de noterte 18-7 i skudd. De tre første scoringene kom også i annen periode.

– Vi må vise noe helt annet i neste kamp om vi skal være i nærheten av noe som helst. Vi er et steg bak hele veien, og vi er ikke villige til å hjelpe hverandre eller gå først inn i duellene. Storhamar får gjøre som de vil, og da er de bra også, lød Stjernen-trener Lasse Fjeldstads harde dom overfor TV 2 etter kampen.

Litt senere satte Jonas Djupvik Løvlie pucken i mål for vertene, men målet ble annullert fordi Martin Rønnilds kølleblad ble låst i lissa på leggskinnet til Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg.

5-0 skulle uansett komme. Med 3.56 igjen på kampuret ble Jacob Noer tomålsscorer.

– Det er en viktig kamp å vinne. Jeg synes vi gjør det utrolig bra i 60 minutter. Uansett om det står 3-0 eller 4-0 så bare fortsetter vi, sa Rønnild.

– Det er tøft nede i Stjernehallen. Det har vært litt tilfeldigheter som har avgjort de siste kampene der. Planen er å komme litt hardere inn mot målvakten deres og få flere skudd, sa Rønnild.

Stjernen-trener Fjeldstad maner sine elever til innsats.

– Nå har vi startet to kamper på rad med «lua i hånda». Jeg vet ikke om det er fordi vi er nervøse, eller hva. Vi må i hvert fall ha en innsats for å kunne vinne.

Stjernen ønsket å true Storhamar mer i tredje periode, men vertene fortsatte å spille løssluppent og skape sjanser. Stjernen ble presset mye tilbake, og seks minutter før slutt gjorde 19-åringen Patrick Elvsveen 4-0.

Med seieren er Storhamar oppe i 3-1 sammenlagt, og det betyr at de får tre sjanser til å avgjøre semifinalen. Første matchball kommer i Stjernehallen fredag.

(©NTB)

Flere nyheter: