reklame
Menu
Storhamars kvinnelag i håndball er klar for europaligaens gruppespill etter at ungarske Fehérvár trakk seg fra helgens kvalifiseringskamper. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Storhamar klar for europaligaen etter at Fehérvár trakk seg

Storhamars kvinnelag i håndball er klar for europaligaens gruppespill, med start i januar. Det er klart etter at Fehérvár trakk seg.

Av NTB | 20.11.2020 15:53:00

Sport: Kampen i tredje og siste kvalifiseringsrunde skulle avgjøres med to kamper i Hamar denne helgen, men det blir ikke noe av. Den ungarske klubben har gitt beskjed om at den ikke møter.

Det melder Storhamar på sitt nettsted.

– Selv om nasjonale og lokale myndigheter har godkjent spill i Norge har vi i dag fått beskjed om at Fehérvár må trekke seg fra kampene. Ungarerne har tidligere samtykket til at begge kampene skulle spilles i Norge, og på å utsette kampene i en uke i påvente av at protokollen for spill i Norge med særegne smittevernregler ble godkjent, skriver klubben.

Et komplett testsystem er på plass, og alt var dermed klart for kamp. Likevel fant Fehérvár det riktig å trekke seg, og dermed er Storhamar klar for gruppespillet. Det innledes etter planen 9.-10. januar.

Tidligere har Molde og Byåsen trukket seg fra kvalifiseringen. Det samme gjaldt ØIF Arendal og Haslum i mennenes europaligakvalifisering, samt Kolstad i europacupen for menn.

Vipers Kristiansand (kvinner) og Elverum (menn) deltar begge i mesterligaen, men begge lag har fått mange kamper utsatt på grunn av koronareglementet. Torsdag kom beskjed fra Vipers om at også denne helgens kamp er utsatt. Russiske Rostov Don skulle ha kommet på besøk lørdag.

Vipers har spilt bare fire av de ni første kampene, Elverum har spilt fire av sju.

Drammen er fortsatt med i mennenes europacup og skal etter planen i aksjon i desember.

(©NTB)

Flere nyheter: