reklame for Sheiken Bowling
Menu
Storhamars Patrick Thoresen ble en avgjørende faktor med ett mål og en assist da Vålerenga ble slått 3-1 i Hamar lørdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Storhamar fikk revansje over Vålerenga på egen is

Storhamar rykket opp til annenplass etter å ha slått erkefienden Vålerenga 3-1 i lørdagens toppoppgjøret i eliteserien ishockey.

Av NTB | 28.11.2020 19:38:16

Sport: Med de tre poengene skiller det fire poeng opp til serieleder Frisk Asker for Storhamar. De to har henholdsvis 36 og 32 poeng. Vålerenga på tredje har 30 poeng.

Det var solgt 8.574 billetter til kampen selv om bare 200 av dem fikk se kampen fra tribuneplass.

Eskild Bakke Olsen ga hjemmelaget en flott start med å gjøre 1-0 i et overtallsspill hvor Patrick Thoresen var nest sist på pucken. Thoresen fikk en tidlig dusj på Jordal sist lagene møttes.

Vålerenga utlignet til 1-1 da Axel Sundberg satte pucken i mål mot slutten av perioden. Martin Rønnild gjorde derimot 2-1 kort etter slik at Storhamar kunne gå til den første pausen i ledelse.

Det ble ingen mål i midtperioden, mens Thoresen var framme og satte 3-1 midtveis i tredje perioden i et nytt overtallsspill.

Det skjer alltid litt dramatikk når de to lagene møtes. Mot slutten av kampen røk Jimmy Andersson og Magnus Brekke Henriksen i tottene på hverandre og fikk matchstraff.

Stavanger stadfestet solid form med å slå Grüner 7-2. Grüner måtte utsette sin kamp mot Storhamar torsdag etter et koronatilfelle hos en av spillerne, men spilleren testet negativt raskt nok til at det ble tur og kamp i Stavanger.

Stavanger har klatret fra sin utsatte nest siste plass på tabellen til sjetteplassen og har heng på Lillehammer på plassen foran.

Stjernen vant det målrike oppgjøret over Narvik på egen is med 11-5. Fredrikstad-laget følger på plassen bak Stavanger på tabellen.

De øvrige kampene med Lillehammer – Manglerud Star og Sparta – Frisk Asker er utsatt på grunn av flere positive koronatester hos Sparta-laget.

(©NTB)

Flere nyheter: