reklame for Sheiken Bowling
Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre skjønner godt at folk er bekymret for lommeboken sin, og at det er en prioritering for regjeringen å stille opp for folk med lave og vanlige inntekter – men at feil tiltak kan ende opp med å ramme vanlige folks økonomi. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Støre vil legge Hurdalssatsinger på is i møte med nye kriser

– Det som er på toppen av min liste nå er trygg økonomisk styring, sier statsministeren, som varsler at noen løfter fra Hurdalsplattformen må skyves på.

Av NTB | 11.03.2022 23:10:13

Økonomi og næringsliv: – Når vi er der vi er i dag så blir det regjeringens ansvar å sørge for trygg økonomisk styring. Da er det noen satsinger vi må skyve på. Det er ikke til å komme utenom, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i et intervju med VG.

Han mener det er for tidlig å navngi hvilke satsinger som bør forskyves.

Det som må brukes mer penger på enn regjeringspartiene planla i Hurdal i oktober, er imidlertid beredskap og sikkerhet.

– Når vi har krig i Europa, må vi vurdere nye utfordringer som følge av det og finne rom til nødvendige satsinger i budsjettene våre. Det handler blant annet om beredskap og sikkerhet, og hjelpen vi må gi ukrainske mennesker som flykter fra krig.

Statsministeren advarer mot å bruke statens økte inntekter fra høye energipriser til å demme opp for folk og bedrifters økte utgifter.

– Det som er sant er at vi får inntekter når energiprisene går raskt opp. Men Norge er en nasjon som har et pensjonsfond som merker den andre siden av dette, nemlig at verdipapirmarkedene faller, sier Støre, og peker på at oljefondet har tapt opp mot 1.000 milliarder kroner siden nyttår.

(©NTB)

Flere nyheter: