Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

Store trafikkproblemer mellom Ølen og Etne

Først havnet en trailer på tvers i veien ved avkjørselen til Olalia. Senere sto flere vogntog og personbiler på kryss og tvers mellom Ølensvåg og Etne.

Av Egil M Solberg | 13.12.2022 20:35:35

Trafikk: Det oppsto først problemer på E134 Haukelivegen ved avkjøring til Olalia. Dette skjedde ved 14-tiden.

– Traileren sperrer hele veibanen og tungberger ble bestilt, samt at kjettinger ble tatt på kjøretøyet. Det var glatt veibane og politiet rykket ut til stedet, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Mens det ble jobbet med å få drift på trailer som sperrer veibanen, stanset en annen trailer for å legge på kjettinger.

– Litt lenger mot vest retning Ølen var det et annet vogntog som la på til kjettinger. Disse to trafikkhendelsene skapte lange køer, sier operasjonslederen.

Etterhvert, ved 18-tiden, sto flere vogntog og personbiler på kryss og tvers på strekningen mellom Ølensvåg og Etne.

– Innsatsleder beskrev at det er vanskelige kjøreforhold med snø som nedbør på stedet, mørkt og noe vind. Det ble lenge jobbet med å få kjøretøyene i drift igjen, sier operasjonslederen.

Det ble lenge jobbet med å få brøytet og saltet på strekningen.

E134 ble tirsdag kveld åpnet fra Etne mot Ølen, men entreprenøren venter litt med åpne i motsatt retning, for å unngå at biler møtes på det smaleste partiet.

Det gikk ikke mange sekundene etter at veien var åpnet i kveld, før en bil kjørte av veien. Den ble berget, slik at trafikken igjen kunne åpne fra øst mot vest.

Flere nyheter: