reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jonas Gahr Støre på pressekonferansen etter at endringene i regjeringen ble kjent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Støre takket Tajik for innsatsen i regjeringen

Da statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) presenterte de nye statsrådene, startet han med å takke Hadia Tajik (Ap) for innsatsen i regjeringen.

Av NTB | 07.03.2022 13:50:26

Politikk: – Hadia har gjennomført en historisk innsats med opprydning i arbeidslivet, sa Støre.

Han trakk fram blant annet arbeidet med å fremme retten til heltid og begrensninger for bruken av midlertidig ansatte, samt endringene for personer på arbeidsavklaringspenger.

Tajik trakk seg i forrige uke som statsråd etter flere saker om pendlerboliger. I helgen trakk hun seg som nestleder i Arbeiderpartiet.

Det er tidligere olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) som overtar som arbeids- og inkluderingsminister etter Tajik.

Støre mener Persen har den riktige erfaringen og personligheten til å ta over denne ministerposten, og sier hun er en person som «ser folk».

– Jobben Marte har foran seg nå, er svært viktig. Hun skal hjelpe kommunene til å ta imot flyktninger fra Ukraina, sier Støre.

Han trekker fram Persens erfaring med å være ordfører i Bergen under flyktningkrisen i 2015 og 2016, da kommunen tok inn mange flyktninger fra Syria.

I tillegg roser han Persen for jobben hun gjorde som olje- og energiminister, og peker på at hun blant annet var med på å utarbeide strømpakkeordninger, dannet grunnlaget for regjeringens satsing på havvind, og at hun opprettet energikommisjonen.

– Vi er nå på god vei til å nå de målene vi har satt i Hurdalsplattformen, sier Støre

(©NTB)

Flere nyheter: