Menu
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB

Store skader i Vangen etter russefeiring

Russefeiringen nasjonaldagen har satt sine spor i Vangen, men det var ikke bare russ i området denne helgen. Nå må toalettanleggene stenges.

Av Egil M Solberg | 18.05.2021 16:24:01

Russefeiring: Det fløt med både papir, blod, glasskår og fluer da Haraldsvang-området ble inspisert etter nasjonaldagen.

Det har nok en gang vært hærverk og festing blant ungdommer i Vangen, skriver Haugesunds avis.

Festingen har eskalert de siste ukene, noe som har ført til mye fyll og ødeleggelser i området.

I helgen ble det rapporter om ansamlinger av opp mot 500 ungdommer i området. Dette førte til at politiet måtte stenge veien inn til område, uten at det hjalp nevneverdig.

Toalettet er ødelagt igjen og det var en mengde knuste vinflasker på stedet, opplyser parkvesenet i Haugesund til avisa.

Natt til 17. mai ble Vangenterrassen også utsatt for hærverk. Her er det snakk om knuste ruter og ødelagte møbler.

Ikke bare russ i Vangen

Marcus Myge som er russ ved Vardafjell videregående skole, påpeker overfor Radio Haugaland at det ikke bare var russ til stede i vangen denne helgen.

– Over forrige helg og på nasjonaldagen var russen hovedsakelig i Djupadalen og på private arrangementer. Jeg nekter ikke for at det kan ha vært russ tilstede, men ønsker å påpeke at flere i nærområdet bekrefter at det er hovedsakelig ungdomsskole elever, samt noen på de lavere videregående trinnene som var i Vangen, skriver han i en e-post.

Flere nyheter: