Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holder pressemøte på Statsministerens kontor etter en telefonsamtale med Russlands president Vladimir Putin. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Støre sier Norge ikke søker rolle i fredssamtalene

Statsminister Jonas Gahr Støre sa til president Vladimir Putin at han må fortsette fredssamtalene i Tyrkia. Selv søker ikke Norge noen rolle i disse samtalene.

Av NTB | 31.03.2022 13:34:29

Politikk: – Men jeg mener slike forhandlinger og arbeidet som skjer mellom forhandlingsrunder, kan påvirkes av tydelige meldinger til partene, og det kan Norge bidra med, sier Støre på spørsmål fra NTB.

Han forklarer at dette var en av årsakene til at han tok kontakt med Putin, og at de brukte mye tid på å snakke om innholdet i forhandlingene, som Støre mener Putin delte mange detaljer om.

På pressemøtet etter den en times lange telefonsamtalen sier Støre at han hadde to oppfordringer til presidenten: Den ene at presidenten må fortsette fredssamtale i Tyrkia med sikte på å nå en politisk løsning som kan stoppe kamphandlingene.

– Jeg appellerte til den russiske presidenten og sa at han er den personen som har anledning til å søke en vei ut av dette, sier Støre.

I tillegg sa Støre at det må gis humanitær tilgang til den beleirede ukrainske byen Mariupol.