Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at det ikke kommer en ny nedstengning nå. Foto: Annika Byrde / NTB

Støre setter sin lit til tredje vaksinedose

Statsminister Jonas Gahr Støre varsler en offensiv for å øke vaksineringen med tredje vaksinedose. Det vil få ned innleggelsestallene på sykehusene, sier han.

Av NTB | 30.11.2021 07:45:20

Medisin og helse: – Hvis det er en rød tråd i budskapet mitt, så er det at vaksinering virker, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da han gjestet nyhetsmorgen på NRK tirsdag morgen.

– Det kan få ned økningen vi har sett i innleggelser og gir god beskyttelse, sier han.

Støre vil ikke røpe hvilke tiltak som kommer, men sier at det viktigste er å sørge for at helsevesenet er opprustet og å hindre en ny nedstengning. Til VG avkrefter Støre at det kommer en ny nedstengning nå.

– Det kan vi få til med en kraftfull gjennomføring av tredje dose av vaksinene, sier Støre.

Støre mener på sin side at det viktigste er å sette kommunene i stand til å innføre lokale tiltak.

– Brede tiltak for kommuner med veldig forskjellig smittesituasjon, er lite klokt, sier Støre.

– Jeg skjønner at folk er urolige når de ser at smitten øker. Men situasjonen er veldig annerledes enn for ett år siden, da det var smitte og ikke beskyttelse, sier han.

– Vi må ha tiltak mot den. Det jobber vi med time for time for å beskytte oss slik at vi kan hindre og begrense spredningen hvis den kommer til Norge, sier Støre.

Helsemyndighetene mener det bare er et tidsspørsmål før koronavarianten omikron blir bekreftet også her i landet.

Klokken 10 skal Støre redegjøre for Stortinget om status og videre løp for regjeringens koronahåndtering. Et par timer senere, klokken 12, holder regjeringen pressekonferanse om nye koronatiltak.

Høyre har den siste tiden kritisert regjeringen for å være for passiv i koronahåndteringen. Samtidig har flere ordførere bedt om strengere nasjonale tiltak.

Støre forteller at regjeringen følger nøye med på den nye virusvarianten, omikron.

(©NTB)

Flere nyheter: