Menu
Hvem blir statsminister etter høstens stortingsvalg? Det står mellom Jonas Gahr Støre (Ap), Trygve Slagsvold (Sp) og Erna Solberg (H), men Vedum har fortsatt ikke sagt om han stiller som statsministerkandidat. Foto: Terje Pedersen / NTB

Støre puster Solberg i nakken på statsministermåling

Flere ønsker Erna Solberg (H) som statsminister fremfor Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum (Sp), men avstanden mellom Solberg og Støre minker kraftig.

Av NTB | 14.04.2021 12:04:36

Politikk: I Aftenpostens statsministermåling foretrekkes Erna Solberg som statsminister av 37 prosent. Støre får 33 prosents oppslutning, mens 18 prosent vil ha Vedum. 12 prosent vet ikke eller vil ikke svare.

– Det er hyggelig at flest peker på meg, men det er lenge til valget, skriver Solberg i en SMS via sin pressesjef.

Da VG foretok samme måling i midten av mars, var Solberg foretrukket av 41 prosent, Støre av 26 prosent og Vedum av 19 prosent.

Trenden gleder Støre og Arbeiderpartiet.

– Jeg tror dette skyldes at vi har vært tydelige på politikken; trygt arbeid til alle, mindre forskjeller mellom folk og bedre velferdstjenester. Så er jeg selvsagt glad for at folk i økende grad slutter opp om meg som statsministerkandidat, skriver Støre til Aftenposten.

Vedum vil fortsatt ikke svare på om han ønsker å utfordre Støre som rødgrønn statsministerkandidat.

– Poenget mitt er å snakke politikk, ikke være opptatt av posisjoner, sier han.

Aftenposten-målingen viser store forskjell på by og bygd. I Oslo er Støre (44 prosent) og Solberg (39) klart foran Vedum (6). I tettsteder og landsbygder er Solberg størst (34) etterfulgt av Vedum (27) og Støre (25).

(©NTB)

Flere nyheter: