reklame for Sheiken Bowling
Menu
En armensk politimann pågrep 20. november en demonstrant som protesterte mot våpenhvileavtalen Armenia har inngått med Aserbajdsjan. Lørdag samlet rundt 10.000 demonstranter seg i Armenias hovedstad Yerevan for å protestere mot statsminister Nikol Pashinyan. Foto: Hayk Baghdasaryan / Photolure via AP / NTB

Store protester mot Armenias statsminister

Tusenvis av demonstranter krever lørdag at Armenias statsminister Nikol Pashinyan går av som følge av våpenhvilen han inngikk med Aserbajdsjan.

Av NTB | 05.12.2020 14:23:10

Krig og konflikter: Pashinyan kunngjorde 9. november at han hadde inngått en våpenhvileavtale med Aserbajdsjan for å få slutt på kampene mellom de to landene i den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen.

I avtalen ga Armenia fra seg kontrollen over tre distrikter i regionen, i tillegg til de ytterligere fire distriktene som aserbajdsjanske styrker allerede hadde tatt kontroll over.

At separatistene nå mister kontrollen over områdene, har ikke blitt godt mottatt i Armenia. De rundt 10.000 demonstrantene som lørdag hadde samlet seg i hovedstaden Yerevan, anklager statsminister Pashinyan for å ha forrådt landet.

Regionene er offisielt del av Aserbajdsjan, men har siden 90-tallet vært kontrollert av armenske separatister.

(©NTB)

Flere nyheter: