Menu
Jonas Gahr Støre på pressekonferansen etter at endringene i regjeringen ble kjent. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Støre: Persen har den riktige erfaringen og personligheten

Tidligere olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) overtar som arbeids- og inkluderingsminister etter Hadia Tajik (Ap).

Av NTB | 07.03.2022 14:35:24

Økonomi og næringsliv: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sa under en pressekonferanse mandag at Persen har den riktige erfaringen og personligheten til å ta over denne ministerposten og sier hun er en person som «ser folk».

– Jobben Marte har foran seg nå, er svært viktig. Hun skal hjelpe kommunene til å ta imot flyktninger fra Ukraina, sa Støre.

Han trakk fram Persens erfaring som ordfører i Bergen, da kommunen i 2015 og 2016 tok inn mange flyktninger fra Syria.

I tillegg roste han Persen for jobben hun gjorde som olje- og energiminister og peker på at hun blant annet var med på å utarbeide strømpakkeordninger, dannet grunnlaget for regjeringens satsing på havvind og at hun opprettet energikommisjonen.

– Vi er nå på god vei til å nå de målene vi har satt i Hurdalsplattformen, sa Støre.

På spørsmål om hvorfor han velger å skifte olje- og energiminister midt i en stor energikrise, svarte Støre følgende:

– Det er jo ikke ønskelig å måtte gjøre denne type skifte vi måtte gjøre. Men når det skjer så er Arbeiderpartiet godt rustet til å fylle posisjonene på en god måte.

– For meg kan jeg jo si at Marte var en av de kandidatene jeg også vurderte for arbeid og inkludering i første runde, fordi hun har så gode forutsetninger for å ta det, fortsatte statsministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: