Menu
Både Estlands statsminister Kaja Kallas og Norges Jonas Gahr Støre (Ap) mener det er viktig å opprettholde de diplomatiske forbindelsene til nabolandet Russland, på tross av landets brutale framferd Ukraina. Foto: Javad Parsa / NTB

Støre ønsker fortsatt russiske diplomater i Norge

Det er fortsatt viktig at norske diplomater er i Russland og russiske diplomater er i Norge, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Av NTB | 06.04.2022 14:34:32

Krig og konflikter: Norge har utvist tre russiske diplomater fra landet. Begrunnelsen er både at de skal ha utført arbeid som ikke er forenlig med diplomatisk virksomhet, men det er også en reaksjon på Russlands framferd i Ukraina.

– Det er viktig å snakke, observere og lytte. Så vi ønsker å opprettholde vår diplomatiske tilstedeværelse i Russland, og vi ønsker å ha russisk diplomatisk tilstedeværelse i Norge, som er i tråd med diplomatisk praksis, sa Støre da han møtte pressen sammen med Estlands statsminister Kaja Kallas i Oslo onsdag.

– Det er viktig fordi vi er naboer og må unngå misforståelser. Vi har sterke reaksjoner på brutaliteten vi ser, men vi bør fortsatt være i stand til å snakke og lytte, tilføyer Støre.

Også Kallas mener det er viktig å ha diplomater på plass i nabolandet.

– Vi trenger å ha en tilstedeværelse i Russland for å få informasjon fra våre egne kilder for at vi skal kunne legge strategier og ta beslutninger, sier hun og påpeker at det ikke er uavhengige medier i Russland.

(©NTB)

Flere nyheter: