Menu
LO-leder Peggy Hessen Følsvik og statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre under åpningen av LOs 35. ordinære kongress mandag. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Støre om regjeringssamtaler med SV: Det er ikke nært forestående

Statsminister og Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han ikke kan utelukke samtaler om å ta med SV i regjering, men vektlegger at det ikke er nært forestående.

Av NTB | 30.05.2022 13:16:05

Arbeidsliv: LO-leder Peggy Hessen Følsvik ba i åpningstalen under kongressen mandag lederne for Ap, Sp og SV finne sammen i en flertallsregjering.

Støre mener dette ikke er en aktuell problemstilling nå – og at Ap og Sp nå skal forhandle om revidert budsjett med SV i Stortinget.

– Jeg er opptatt av at vi skal samarbeide godt på det grunnlaget vi har. Og det gjør vi. Og så får vi ta det som det kommer. Vi merker oss det LO sier. Det er viktig å ta med, sier Støre til NTB.

LO-lederen peker på den gjennomslagskraften en flertallsregjering vil få, og Støre er enig i at dette er et viktig poeng.

– Vi må ha gjennomføringskraft for politikken, og det mener jeg vi har hatt til nå. Og det blir ikke mindre viktig framover, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: