Menu
Restene av en bolig etter at tornadoen feide over byen. Foto: John Flesher / AP / NTB

Store ødeleggelser fra tornado i Michigan

Minst to personer omkom og over 40 ble skadd da en tornado feide gjennom et lite lokalsamfunn i den nordlige delen av delstaten Michigan i USA fredag.

Av NTB | 21.05.2022 19:45:55

Ulykker og naturkatastrofer: Delstatspolitiet opplyser lørdag at en person i 70-årene som bodde i en husvognpark i Gaylord, mistet livet i uværet. En annen person ble bekreftet omkommet fredag.

Boligområdet var blant de første stedene som ble rammet av tornadoen, som har fått guvernør Gretchen Whitmen til å erklære unntakstilstand i Michigan.

– Husvogner ble kastet opp og snudd og landet oppå hverandre. Det er bare et stort område med vrakrester, sier den lokale brannsjefen Chris Martin.

Han anslår at 95 prosent av husvognparken er ødelagt og sier redningsmannskapene lørdag skal gjøre et nytt søk med tyngre utstyr.

Det bor rundt 4.200 mennesker i Gaylord. Byen ligger om lag 370 kilometer nordvest for Detroit.

– Jeg har aldri sett noe slikt i mitt liv, sier ordfører Todd Sharrard.

Videoer og bilder viser at biler er knust og hustak revet av. Trær er veltet og strømledninger har falt ned.

– Hustak ble revet av forretningslokaler som lå i en rekke med lagerbygninger. Campingbiler ble snudd opp ned og ødelagt. En lang rekke utrykningskjøretøy dro av gårde mot østkanten av byen, sier Eddie Thrasher, som satt i bilen sin utenfor en bilrekvisitaforhandler da tornadoen så ut til å være over ham.

Han løp inn i butikken for å søke tilflukt.

– Adrenalinnivået mitt skjøt til værs. Det hele var over etter mindre enn fem minutter, sier Thrasher.

(©NTB)

Flere nyheter: