Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) holdt pressekonferanse på Statsministerens kontor i forbindelse med situasjonen rundt gasslekkasjene i Østersjøen og krigen i Ukraina. Foto: Annika Byrde / NTB

Støre: Norge har takket ja til utenlandsk tilstedeværelse i norsk sektor

Norge har takket ja til bidrag fra Tyskland, Frankrike og Storbritannia for å øke tilstedeværelsen i norsk sektor etter Nord Stream-lekkasjen.

Av NTB | 30.09.2022 17:30:43

Politikk: – Vi er i dialog med våre allierte for å øke tilstedeværelsen i norsk sektor og har takket ja til bidrag fra Tyskland, Frankrike og Storbritannia, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på en pressekonferanse fredag.

– Vi har ingen indikasjoner om direkte trusler mot norske olje- og gassinstallasjoner. Det er høy sikkerhet og denne er ytterligere forsterket i samarbeid med norske selskaper. Vi har innført en rekke tiltak, både på militær og sivil side. Den siste uken er beredskapen forsterket ytterligere, sa han.

– Forsvaret er mer synlig, og vi har omdirigert to fartøy fra Kystvakten som patruljerer norske olje- og gassfelt. Vi har også et maritimt overvåkingsfartøy i samme område.

– Vi følger altså bedre med i luften, på sjøen, i cyberdomener og ved vakthold, la han til.

Støre sier han forstår om folk blir urolige som følge av ødeleggelsen av gassrørledningene Nord Stream 1 og 2.

– Det er nær kontakt med naboer, allierte og selskapene. Dette er en situasjon hvor det er trygt å ha allierte, og hvor allierte opplever at det er trygt å ha Norge.

Flere nyheter: