Menu
Ordførerne Sigmund Lier (Ap) i Tysvær og Arne-Christian Mohn (Ap) i Haugesund var blant annet opptatt av industrietableringen med batterifabrikk da statsminister Jonas Gahr Støre var på besøk. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Støre møtte ordførerne om grønn omstilling

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var i Haugesund tirsdag formiddag for å møte ordførerne på Haugalandet og snakke om grønn omstilling.

Av Egil M Solberg | 24.05.2022 11:27:12

Omstilling: Statsministeren var i dag opptatt av å få frem det store fokuset denne regjeringen har på å få fortgang i det grønne skiftet.

– Vi har øket satsingen på havvind. Det tar tid, men den forrige regjeringen snakket om 2030-tallet.  Nå snakker vi om å få mye til allerede i dette tiåret, sier Støre til Radio Haugaland.

Han skulle videre til Stord etter sitt besøk i Haugesund der biogass er en stor industrisatsing.

– Dette distriktet har mye kompetanse fra oljenæringen og den kompetansen skal vi ta med oss inn i den grønne omstillingen, sier Støre.

Budskapet til lokalpolitikerne var at også de måtte følge opp for å få fortgang på det grønne skiftet, samt være bevist på dette i sin forvaltning av kommunen.

Etter besøket gikk turen til Stord der statsministeren deltok i åpningen av Renevo AS sitt første biogassanlegg. Det vil det bli produsert nok fornybar energi til å dekke behovet til 4000 husstander årlig. Det neste anlegget til selskapet er planlagt i Etne.

Se intervjuet fra Facebook-TV

Flere nyheter: