Menu
Ordfører Arne-Christian Mohn (Ap) i Haugesund. Foto: Fredrik Solstad / NTB

– Store mørketall for koronasmitte

Vi ser på antallet sykemeldinger i kommunen at de rapporterte smittetallene nå ikke lenger samsvarer med virkeligheten. Det sier ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn.

Av Egil M Solberg | 24.03.2022 23:33:56

Koronapandemi: Smittetallene gjengitt i oversiktene viser at det nesten ikke er noe smitte igjen i samfunnet, likevel opplever Haugesund kommune at sykefraværet fortsatt er svært høyt.

– Jeg tror mørketallene må være store nå. Det er stadig færre som tar seg bryet med å rapportere inn at de er smittet og mange bryr seg nok ikke engang å teste seg lenger, tror ordføreren.

Antallet innlagte på koronaavdelingene er også høye, selv om de har gått noe ned i snitt den siste uken. Tirsdag var det 3 innlagte på intensivavdelingene og i alt 20 pasienter på avdelingen.

NAV opplyser imidlertid at sykefraværet til dem er redusert med over 30 prosent per uke de siste par ukene. Det samsvarer imidlertid ikke med tallene i haugesund kommune, noe som kan ha sammenheng med at det er mange helsearbeidere i Haugesund i forbindelse med sykehuset.

Ordføreren tror imidlertid at tallene vil gå nedover etterhvert og at pandemien nå dør ut.

– Vi får flokkimunitet nå og da blir det et mindre utbrudd igjen til høsten og vinteren, tror Mohn.

Hør innslaget fra vår podcast

Flere nyheter: