Menu
Byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Store lettelser i koronarestriksjonene i Oslo

Fra onsdag klokka 12 fjernes store deler av Oslos særskilte koronaregler. Kravet om to meters avstand og munnbind opphører, og skjenking til midnatt er lov.

Av NTB | 15.06.2021 17:38:19

Politikk: – Ikke alle begrensninger fjernes over natta, men i hovedsak vil det være de samme regler som nasjonalt, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse tirsdag.

Johansen benyttet anledningen til å skryte av hovedstadens befolkning.

– Oslo-folk har tatt ansvar og har tatt vare på hverandre. De har spilt en stor rolle i at vi har beholdt kontrollen på nasjonalt nivå. Nå kan vi begynne å venne oss til tanken om at denne unntakstilstanden går mot slutten, sa byrådslederen.

En rekke andre lokale restriksjoner fjernes. Det gjelder deriblant forbudet mot flere enn ti personer i private hjem og antallsbegrensninger for butikker, kjøpesentre, treningssenter, svømmehaller og lignende steder.

Arrangementer innendørs kan ta imot 200 gjester på faste sitteplasser, eller 50 gjester uten sitteplass.

Utendørs er det lov med 600 personer med faste plasser fordelt på tre grupper. Uten faste plasser er 200 personer grensen.

Skjenkestoppen til midnatt gjelder fram til samme dato, uavhengig om denne regelen fjernes nasjonalt.

Ser man på tallene for sist uke, peker pila kraftig ned. Sist uke ble det registrert 292 nye smittede i Oslo. Det er en solid nedgang sammenlignet med uken før, da tallet var 596.

Vi må tilbake til uke 40 i fjor sist uketallet var så lavt i Oslo.

Det er ikke lenger påbudt med munnbind i butikker i Oslo, mens i kollektivtransporten og taxier videreføres kravet. I stedet for to meters avstand er det nå enmeteren som gjelder.

Blant restriksjonene som videreføres, er forbudet mot russebuss og påbud om hjemmekontor. Begge videreføres til og med 4. juli.

Smittetallene i Oslo har ligget stabilt lavt den siste tiden. De tre siste dagene er det registrert henholdsvis 18, 19, 12 og 27 nye covid-19-tilfeller.

Flere nyheter: