Menu
Illustrasjonsfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

Store investeringer i fiberbredbånd

Det ble investert 12,2 milliarder kroner i bredbånd og mobilnett i Norge i fjor. Det er en økning på 2,5 milliarder kroner sammenlignet med året før.

Av NTB | 14.05.2020 11:02:58

Kultur og underholdning: – I tillegg stiller staten opp med 406 millioner kroner til bredbånd i distriktene for inneværende år, sier distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) i en pressemelding.

En stor del av investeringene er knyttet til utbygging av fiber, med over seks milliarder kroner i fjor.

For mobilnett er det investeringene i 4G som er sentrale. Fra 2012 til 2019 er det investert mer enn 19 milliarder kroner i mobilnett og over 10 milliarder kroner knyttet til 4G.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) la torsdag fram tall som viser høy aktivitet i det norske mobil- og bredbåndsmarkedet, og at stadig flere får tilgang til høyhastighetsbredbånd.

Antall abonnement på fiberbredbånd økte i fjor med 154.000, til 1,22 millioner. Dette omfatter både privat- og bedriftsmarkedet.

Regjeringen har som mål at 90 prosent av husstandene skal ha tilbud om bredbånd med 100 megabit per sekund innen utgangen av året. Etter første halvår i fjor var tallet 86 prosent.

– Krisen vi er inne i nå, viser hvor avhengig vi er av god digital infrastruktur, sier Helleland.

(©NTB)

Flere nyheter: