reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tidlig i epidemien var det krevende å skaffe nok smittevernutstyr for kommunene. De har brukt svært ulike summer på det. Munnbind fra 3M. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Store forskjeller i kommunenes kjøp av smittevernutstyr

Kommuner som er omtrent like store, brukte svært forskjellige summer på smittevernutstyr under koronapandemiens første måneder, melder VG.

Av NTB | 02.10.2020 17:23:04

Medisin og helse: Tall som avisa har hentet inn, viser at nokså like kommuner har handlet smittevernutstyr for helt forskjellige summer.

Blant annet er det stor forskjell på Asker og Kristiansand kommune, som begge har rundt 100.000 innbyggere. Asker kommune handlet smittevernutstyr for i underkant av 25 millioner kroner i mars og april måned, mens Kristiansand handlet for bare litt over 7 millioner kroner.

Etter hvert løsnet det også for sørlandskommunen, og i mai og juni kjøpte de utstyr for i overkant av 25 millioner kroner.

Bjørn Arild Gram i KS sier til VG at han frykter det vil bli vanskelig å beregne hvordan kompensasjonen fra staten skal fordeles til kommunene når utgiftsforskjellene er så store. Det er nå satt ned et utvalg som skal se på dette.

(©NTB)

Flere nyheter: