Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre utenfor Natos hovedkvarter i Brussel. Støre deltar torsdag på alliansens ekstraordinære toppmøte. Foto: Johan Falnes / NTB

Støre: En anerkjennelse av Stoltenbergs solide jobb

Statsminister Jonas Gahr Støre mener Jens Stoltenbergs fortsettelse som Nato-sjef er en anerkjennelse av den solide jobben han har gjort.

Av NTB | 24.03.2022 15:04:55

Økonomi og næringsliv: – At alle Natos medlemsland ønsker at Jens Stoltenberg fortsetter som generalsekretær i den urolige tiden vi nå befinner oss i, er en anerkjennelse av den solide jobben han har gjort og betydningen han har for Nato, sier Støre til NTB.

Stoltenberg opplyste torsdag at han har trukket seg fra stillingen som sentralbanksjef for å fortsette som generalsekretær i Nato.

– Aldri før har alliansen stått sterkere, og aldri før i alliansens historie har samhold vært viktigere, sier Støre.

Utenfor Natos hovedkvarter i Brussel utdyper statsministeren hva som foregikk bak dørene på toppmøtet.

– President Biden tok opp saken på slutten av sitt innlegg. Han fortalte at han hadde snakket med flere, blant andre Stoltenberg, og ønsket å foreslå at han forlenget med et år. Det fikk umiddelbar applaus, sier Støre.

Stoltenberg fikk også mange godord av lederne på toppmøtet.

På spørsmål om han er lettet over at Stoltenberg ikke blir sentralbanksjef likevel, med bakgrunn i debatten som raste i høst, er statsministeren avmålt.

– Det tar jeg til etterretning. Det er hans valg, og det må jeg respektere. Ida Wolden Bache blir en god sentralbanksjef, sier Støre.

(©NTB)

Flere nyheter: