Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen starter arbeidet med budsjettet for 2023. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Støre: Det som skjer i Europa, får betydning for budsjettet

Regjeringens budsjettkonferanse finner sted i en urolig tid med krig i Europa. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det vil få betydning for forhandlingene.

Av NTB | 14.03.2022 09:55:02

Politikk: – Denne budsjettkonferansen finner sted i en urolig tid, og jeg tror alle er preget av det som skjer i Ukraina. Det menneskelige vi ser på bilder, uroen rundt at det er krig på vårt kontinent, og ønsket om å hjelpe folk som er på flukt, og om å hjelpe folk som opplever grusomheter, sier Støre.

– Det som skjer i Europa, vil også få betydning for det som skjer her inne, sier Støre, med henvisning til Klækken hotell der budsjettkonferansen finner sted.

Han sier situasjonen i Ukraina gjør at Norge må se på tre områder med nye øyne i forbindelse med neste års statsbudsjett.

– Det er tre områder som vi må se på med nye øyne: Det ene er forsvaret vårt – innretningen av det og hvordan vi vektlegger det der vi er våren 2022 med krig i Europa, beredskapen i landet vårt, og at vi kan motta mange flyktninger fra Ukraina i kommunene, sier Støre.

Budsjettkonferansen skal etter planen skal den vare til onsdag ettermiddag.

– Sånn situasjonen er blir det overordnede temaet for våre samtaler trygghet for landet. Trygghet for folks økonomi, og trygg økonomisk styring blir vårt bidrag for å komme oss gjennom det vi står i nå, sier Støre.

(©NTB)

Flere nyheter: