Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl møtte pressen lørdag ettermiddag sammen med kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i forbindelse med skytingen i Oslo natt til lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Støre: Det er flere måter å være spontan på

Statsminister Jonas Gahr Støre ber folk følge rådene fra politiet om å droppe pride-parader, men sier det ikke er noe forbud mot å gå ut.

Av NTB | 25.06.2022 15:31:45

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg mener det var en klok beslutning som ledelsen for pride-paraden tok i dag tidlig. Vi husker paraden fra 2019. Det har aldri vært så mange samlet siden krigen, det er veldig, veldig mange mennesker som samles ute i gatene, sier Støre.

Til tross for avlysningen, har mange samlet seg og gått i et spontant tog gjennom Oslo sentrum lørdag ettermiddag. På spørsmål om hvorvidt folk bør unngå slike spontane markeringer, svarer Støre:

– Det er mange måter å være spontan på, og jeg tror vi må bruke sunn fornuft og følge de anvisningene vi får. Det er ingen som har sagt vi må være hjemme, men lokalt politi vil gi anvisninger på stedet folk bor.

(©NTB)

Flere nyheter: