Menu
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Store deler av mobiltrafikken oppe igjen

Sju vestlandskommuner var fredag ettermiddag rammet av et stort kabelbrudd. Fredag kveld skal store deler av mobiltrafikken være tilbake, ifølge Telenor.

Av NTB | 05.02.2021 19:47:48

Økonomi og næringsliv: – Telenor har nå rutet om trafikken, slik at store deler av mobiltrafikken nå skal være inne igjen. Det kan være noen enkeltområder som har redusert dekning, men majoriteten av mobiltrafikken skal fungere som normalt, skriver de i epost til NTB ved 19-tiden.

Det jobbes også med å finne midlertidig reservelinje for bredbåndstjenester, opplyser Telenor.

I tillegg til dette bruddet, er det også brudd i en sjøkabel nær Måløy.

Telenor jobber videre med permanent retting av de to feilsituasjonene i Vestland fylke.

Ifølge selskapet skyldes begge bruddene eksterne aktører. Sjøkabelbruddet har skjedd som følge av ytre skade påført av ekstern skadevolder, og fiberbruddet ved Voss har oppstått som følge av en graveskade i forbindelse med veiarbeid.

Telenor hadde tidligere fredag problemer med 4G tale. Selskapet opplyser at taletrafikken nå fungerer som normalt, og at dette ikke har noen sammenheng med feilene på Vestlandet.

De sju kommunene Stranda, Kinn, Voss, Bremanger, Stad, Stryn og Gloppen var fredag ettermiddag uten både mobildekning og internett etter et fiberbrudd ved Voss.

– Feilretting på sjøkabel pågår, og arbeidet vil fortsette gjennom helgen til kabelen er skjøtt. Dette er komplisert og tidkrevende arbeid. To skjøtelag er på vei fra Bergen til Voss og påbegynner arbeidet i kveld. Våre entreprenører vil jobbe kontinuerlig til skaden er rettet, skriver Telenor i eposten.

(©NTB)

Flere nyheter: