Menu
Ap-leder Jonas Gahr Støre, her under partiets landsmøte forrige helg. Foto: Torstein Bøe / NTB

Støre bekrefter fri abort til uke 18

Lørdag avviste partileder Jonas Gahr Støre at Arbeiderpartiets landsmøte hadde vedtatt fri abort til uke 18. Nå gjør han retrett.

Av NTB | 21.04.2021 18:49:09

Politikk: I et intervju med VG bekrefter Støre at landsmøtevedtaket betyr at Arbeiderpartiet går inn for fri abort til 18. svangerskapsuke.

– Vi skal sikre trygg oppfølging og medisinsk veiledning for dem som ønsker abort mellom uke 12 og uke 18, men det er kvinnens selvbestemmelse som skal gjelde, sier Støre til VG.

På direkte spørsmål om dette betyr fri abort til uke 18, svarer Støre slik:

– Ja, jeg anser at selvbestemmelse er å understreke det som har ligget til grunn for abortkampen: Kvinnen tar avgjørelsen.

Avklaringen kommer etter at Støre på en pressekonferanse lørdag nektet å bruke begrepene «fri abort» eller «selvbestemt abort» om det landsmøtet hadde gått inn for.

Landsmøtet vedtak lyder slik:

«Arbeiderpartiet vil avvikle nemndsystemet i abortloven mellom uke 12 og 18 og utrede et alternativ med trygg oppfølging og medisinsk veiledning mellom uke 12 og 18. Kvinnens selvbestemmelse skal sikres.»

I dag er det selvbestemt abort til uke 12. Etter det må en nemnd, bestående av to leger, avgjøre kvinnens søknad om å avbryte svangerskapet.

(©NTB)

Flere nyheter: