Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre, her fra da Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte til Stortinget onsdag 30. mars. Foto: Torstein Bøe / NTB

Støre åpner for mer våpenstøtte til Ukraina

Norge kan sende ytterligere våpen til Ukraina, sier statsministeren, som samtidig påpeker at Norge ikke har store overskuddslagre, og at vi trenger våpen selv.

Av NTB | 16.04.2022 10:34:33

Politikk: – Denne krigen fortsetter, og så får vi gjøre vurderinger i Norge med tanke på hva vi kan bidra med, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på Helgemorgen i NRK.

Han sier at det også handler om å vurdere hva slags våpen Norge selv er nødt til å beholde, og han påpeker at Norge ikke har store overskuddslagre av våpen.

– Vi har jo stort sett våpen som er planlagt til forsvar av Norge. I situasjonen vi er i nå, er det også et hensyn vi må ta. Men vi har jo vist at vi har kunnet finne fram til våpen som man trenger i forsvaret når det kommer invasjon, og den vurderingen gjør vi fortløpende. Det kan jeg bekrefte, sier Støre.

Norge har alt sendt våpen til Ukraina, blant annet panservernvåpen av typen M72. Da Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte i Stortinget i slutten av mars, ba han norske myndigheter om flere våpen, nærmere bestemt våpensystemer som kan senke skip og ødelegge stridsvogner.

(©NTB)

Flere nyheter: