reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Britiske ungdommer demonstrerte søndag 16. august mot ordningen der karakterene til avgangselever i Storbritannia skal justeres av en algoritme. Mandag 17. august forkastet myndighetene ordningen. Foto: Jonathan Brady / PA via AP / NTB scanpix

Storbritannias regjering snur om karakterer etter massiv kritikk

Regjeringen i Storbritannia skroter planer om algoritmisk karakterjustering som ville ha hindret tusenvis av avgangselever i England i å få universitetsplass.

Av NTB | 17.08.2020 20:21:09

Medisin og helse: Avgangseksamener i Storbritannia ble i år avlyst som følge av koronaviruset. I stedet skulle avgangskarakterer beregnet av lærerne, justeres av en algoritme basert på hele skolens tidligere resultat, lød beskjeden fra regjeringen.

Mandag ble det klart at britiske myndigheter forkaster løsningen, som de i dagevis har forsvart.

– Dette har ikke vært en akseptabel løsning for unge personer, og jeg ønsker å si unnskyld, sier lederen for det statlige eksamenskontoret Ofqual, Roger Taylor.

Hundrevis av unge personer har demonstrert mot ordningen. De hevder den straffer elever med gode karakterer fra skoler med generelt lavere resultater, og gir fortrinn til elever med lavere karakterer fra skoler som generelt får høye resultater. Dette vil særlig gå negativt ut over elever fra lavere sosioøkonomiske bakgrunner.

Løsningen nå blir at elever i England skal få karakterene som lærerne deres har satt, med mindre karakterene som algoritmen kommer opp med, er høyere.

(©NTB)

Flere nyheter: