reklame for Sheiken Bowling
Menu
Den omstridte britiske prins Andrew har gitt fra seg sine titler som følge av overgrepsanklagene mot seg. Foto: Neil Hall / PA via AP / NTB

Storbritannias prins Andrew sier fra seg sine ærestitler

Den omstridte britiske prins Andrew har gitt fra seg sine titler som følge av overgrepsanklagene mot seg.

Av NTB | 13.01.2022 18:51:06

kuriosa og kjendiser: Prinsen avviser alle anklagene, men overgrepssøksmålet mot ham har ført til massiv kritikk mot kongehuset. En domstol i New York besluttet denne uken at søksmålet skal behandles.

Det britiske slottet skriver i en uttalelse at dronning Elizabeth har godtatt at prinsen sier fra seg sine ærestitler. Det gjelder både kongelige og militære ærestitler.

I tillegg vil ikke prinsen lenger bruke tittelen «Hans Kongelige Høyhet», og alle hans kongelige oppdrag og roller vil bli fordelt blant andre medlemmer av den britiske kongefamilien.

– Hertugen av York vil fortsatt ikke gjøre offentlige opptredener og forsvarer seg i saken som en privatborger, skriver hoffet i uttalelsen.

Den 61 år gamle prinsen er saksøkt av Virginia Giuffre. Hun hevder at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001, da hun var 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

Giuffre hevder hun ble «lånt ut» til prinsen av den overgrepsanklagede finansmannen Jeffrey Epstein, som tok sitt eget liv i fengsel i 2019.

Prins Andrew ble tvunget til å si ifra seg alle sine offisielle plikter etter et kontroversielt intervju med BBC i 2019.

Flere nyheter: