reklame
Menu
En politibetjent ber en kvinne på Primrose Hill om å gå hjem i tråd med britiske myndigheters retningslinjer som skal bidra til å hindre smittespredning. Foto: Matt Dunham / NTB scanpix

Storbritannias helseminister truer med å forby trening utendørs

Det er ikke tillatt å sole seg i parken, fastslår helseminister Matt Hancock, og truer med å forby trening utendørs dersom ikke flere briter holder seg hjemme.

Av NTB | 05.04.2020 19:18:16

Medisin og helse: London-politiet har i helgen rykket ut og bedt folk som nøt finværet i byens parker, dra hjem. Brockwell-parken sør i hovedstaden ble stengt søndag etter at over 3.000 personer besøkte området dagen før.

Helseministeren understreker at det er mindretallet som nå ikke følger retningslinjene. Til dem har han følgende budskap:

– Dere risikerer deres egne og andres liv, og dere gjør det vanskelig for oss alle, sa Hancock, som selv har hatt korona, på søndagens daglige pressekonferanse.

Overfor BBC gjorde han det videre klart at soling på offentlig sted er i strid med reglene som er innført i et forsøk på å dempe spredningen av covid-19.

I Storbritannia er det bare tillatt å forlate hjemmet for å handle nødvendige varer og medisiner, oppsøke helsehjelp eller yte omsorg, samt reise til og fra jobben om du ikke kan ha hjemmekontor.

I tillegg kan alle utføre én utendørs treningsøkt daglig. Dette inkluderer lufting av hunder og skal gjøres alene eller sammen med noen fra egen husstand.

Hvis folk fortsetter å trosse reglene, kan sistnevnte bli forbudt, advarer Hancock.

Storbritannia har så langt påvist over 47.000 smittetilfeller, hvorav nesten 5.000 koronarelaterte dødsfall.

(©NTB)

Flere nyheter: