Menu
Sveits' økonomiminister Guy Parmelin og Storbritannias handelsminister Liam Fox i Bern mandag, der de undertegnet en handelsavtale som sikrer handelsforbindelsene mellom landene selv om Storbritannia skulle forlate EU uten en avtale. Foto: Peter Klaunzer / AP / NTB scanpix

Storbritannia og Sveits enige om handelsavtale

Storbritannia og Sveits har undertegnet en avtale som sikrer handelsforbindelsene mellom de to landene, uavhengig av om Storbritannia forlater EU uten avtale.

Av NTB | 11.02.2019 14:02:52

Økonomi og næringsliv: Britenes handelsminister Liam Fox og Sveits’ økonomiminister Guy Parmelin undertegnet avtalen i Bern mandag.

– Den nye avtalen legger grunnlaget for at partene kan videreføre økonomiske forbindelser og handelsforbindelser når Storbritannia forlater EU, heter det i en uttalelse fra den sveitsiske regjeringen.

Sveits er ikke medlem av EU, men har en rekke bilaterale avtaler med unionen. De har dermed utviklet et nært handelsforhold til Storbritannia, som er en av Sveits’ største handelspartnere.

Dersom Storbritannia går ut av EU med en avtale, vil de bilaterale avtalene mellom Sveits og unionen gjelde for Storbritannia ut overgangsperioden.

– Men hvis Storbritannia forlater EU 29. mars uten en avtale, vil handelsavtalen gjelde midlertidig fra 30. mars, uttaler regjeringen videre.

Sveits og Storbritannia har tidligere blitt enige om en rekke avtaler som deriblant sikrer samarbeid innen veitransport, luftfart og forsikring.

(©NTB)

Flere nyheter: