Menu
Storbritannias innenriksminister Priti Patel jobber for å sende asylsøkere til Rwanda. Foto: Martial Trezzini / Keystone via AP / NTB

Storbritannia må utsette å sende asylsøkere til Rwanda

Den britiske regjeringen er tvunget til å utsette det første flyet med asylsøkere som skulle sendes til Rwanda i mai.

Av NTB | 19.05.2022 18:01:06

Kriminalitet og rettsvesen: Årsaken til at flygningen er utsatt, er at flere NGO-er har gått til retten for å få stanset den kontroversielle avgjørelsen.

NGO-ene har nå fått beskjed om at de første flygningene til Rwanda ikke vil finne sted før tidligest 6. juni.

Statsminister Boris Johnson sa i forrige uke at 50 asylsøkere allerede hadde fått beskjed om at de skulle flys til Rwanda innen to uker, det vil si innen utgangen av mai. En talsmann for Rwandas regjering sa også at de ventet det første flyet i slutten av mai.

Clare Moseley, som er grunnlegger av den britiske organisasjonen Care4Calais, sier hun er lettet over utsettelsen. De fikk beskjed sent onsdag om at flygningen var utsatt.

Johnson la i april fram den omstridte planen om å sende asylsøkere til Rwanda. Det betyr at alle som kommer ulovlig til Storbritannia, kan bli sendt til Rwanda mens de venter på at asylsøknaden blir behandlet.

Innenriksminister Priti Patel sa onsdag at de var i gang med å sette opplegget ut i livet som del av en deporteringsplan for å skremme asylsøkere fra å søke seg til Storbritannia i småbåter over Den engelske kanal.

(©NTB)

Flere nyheter: