Menu
Storbritannia innfører krav om hotellkarantene for tilreisende fra en rekke land fra 15. februar. Opposisjonen har rettet skarp kritikk mot regjeringen og statsminister Boris Johnson for å ikke ha innført tiltaket tidligere. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Storbritannia innfører krav om karantenehotell

Storbritannia innfører fra 15. februar krav om ti dagers hotellkarantene for tilreisende fra mer enn 30 land.

Av NTB | 05.02.2021 03:53:03

Medisin og helse: Tiltaket har som formål å forhindre spredningen av nye koronavarianter, opplyser det britiske helsedepartementet.

Hotellkarantene blir påkrevd for folk som reiser fra Portugal, alle land i Sør-Amerika og Sør-Afrika og De forente arabiske emirater. Tilreisende fra andre land må gå i karantene på egen hånd i ti dager, slik regelen allerede er.

Tiltaket retter seg først og fremst mot briter som kommer tilbake til landet. Det er allerede innført innreisenekt for folk fra disse landene som ikke er fastboende i Storbritannia.

Statsminister Boris Johnson har tidligere antydet at tiltaket kunne bli aktuelt, men han hadde fram til fredag ikke satt noen startdato. Opposisjonspartiet Labour har beskrevet det som «ufattelig» at tiltaket ikke har blitt innført tidligere.

Helsedepartementet sier de har begynt arbeidet med å sikre de nødvendige fasilitetene. Hotellindustrien har sagt seg villige til å samarbeide, mens luftfarten har rettet skarp kritikk mot planen.

(©NTB)

Flere nyheter: